Ukraińskie zrazy to smaczny i sprawdzony przepis na pyszne danie obiadowe. Przepis.
1 188
Ukraińskie paski można podawać z dowolnymi dodatkami. To danie jest pyszne zarówno z tradycyjnymi ziemniakami, jak i z różnymi rodzajami ryżu lub kaszy.
Do przygotowania ukraińskich pasków potrzebne są następujące składniki:
400 g mięsa mielonego
1 łyżeczka soli
2 łyżeczki tartej papryki
250g cebuli
2 łyżki octu
ok. 1 pęczek koperku
1 łyżeczka cukru
300 g kwaśnej śmietany 20%,
150g mąki
4 łyżki oleju roślinnego
1 łyżeczka dowolnego rodzaju pieprzu mielonego
Mięso dobrze umyć, a następnie pokroić w cienkie plastry o grubości ok. 1 cm. Na koniec zbij je z obu stron. Dopraw mięso solą i pieprzem. Pozostawić w misce na 15 minut, aby odpoczęło.