Te słodkie tureckie ciasteczka w mgnieniu oka zastąpią nam tradycyjne pączki. Rozpływają się w ustach.

Upewnij się, że się nie posklejają. Wszystkie należy smażyć do momentu, aż staną się złotobrązowe ze wszystkich stron. Powinny być zrumienione. Aby usunąć nadmiar tłuszczu, ułóż tulumby (czyli smażone „kluski”) na kawałku papierowego ręcznika.

Następnie należy połączyć cukier, 200 ml wody i sok z cytryny. Mieszankę tę należy gotować w małym rondelku na średnim ogniu przez 15 minut. Syrop ten sprawi, że tulumby po 10 minutach moczenia będzie miała niesamowity smak. Ten przysmak jest wspaniałym dodatkiem do herbaty lub kawy.

Deser można urozmaicić, dodając posiekane orzechy lub polewając go roztopioną czekoladą. Ten deser z pewnością zachwyci Twoich bliskich. Smacznego!

Czytaj dalej

error: Treść zabezpieczona !!