Pyszne serniczki z patelni w kilka minut. Skuszą każdego łasucha – Obłędny smak
535
Serniczki z patelni gotowe w zaledwie kilka minut. Bez mąki i jaj. Smaczne tak samo na ciepło, co na zimno.
Te serniczki można podawać z różnymi słodkimi dodatkami, takimi jak dżem, albo po prostu kwaśna śmietana. Jest to dobry pomysł na śniadanie, ale też na przykład podwieczorek. Po kilku godzinach w lodówce serniczki są równie smaczne co świeże, wystarczy je podgrzać.
Składniki:
1-1,5 szklanki kaszy manny
2 łyżki cukru
400g twarożku
olej roślinny
Do ciasta można dodać kandyzowane owoce, drobno posiekane daktyle albo rodzynki.
Przygotowanie:
Twarożek wymieszać z cukrem i kaszą manną. Jeśli masa jest zbyt sucha można dodać trochę mleka lub kefiru, a jeśli zbyt płynna dodać więcej kaszy manny.
Ciasto należy ugniatać tak by było lepkie i delikatne. Kulki z ciasta lekko należy obtoczyć w mące. Na rozgrzaną patelnie nalać trochę tłuszczu. Na średnim ogniu smaż serniczki równomiernie z obu stron. Smacznego!