Pyszne serniczki z patelni w kilka minut. Skuszą każdego łasucha – Obłędny smak

Serniczki z patelni gotowe w zaledwie kilka minut. Bez mąki i jaj. Smaczne tak samo na ciepło, co na zimno. 

Te serniczki można podawać z różnymi słodkimi dodatkami, takimi jak dżem, albo po prostu kwaśna śmietana. Jest to dobry pomysł na śniadanie, ale też na przykład podwieczorek. Po kilku godzinach w lodówce serniczki są równie smaczne co świeże, wystarczy je podgrzać.

Składniki:

  • 1-1,5 szklanki kaszy manny
  • 2 łyżki cukru
  • 400g twarożku
  • olej roślinny

Do ciasta można dodać kandyzowane owoce, drobno posiekane daktyle albo rodzynki.

Przygotowanie:

Twarożek wymieszać z cukrem i kaszą manną. Jeśli masa jest zbyt sucha można dodać trochę mleka lub kefiru, a jeśli zbyt płynna dodać więcej kaszy manny.

Ciasto należy ugniatać tak by było lepkie i delikatne. Kulki z ciasta lekko należy obtoczyć w mące. Na rozgrzaną patelnie nalać trochę tłuszczu. Na średnim ogniu smaż serniczki równomiernie z obu stron. Smacznego!

error: Treść zabezpieczona !!