Kucharz pewnej restauracji zdradził super przepis: Jak przygotować najlepsze kotlety rybne. Szybki i smaczny obiad
673
Ten przepis na rybne kotleciki charakteryzuje się przepysznym smakiem i aromatem.
Idealnie komponują się z każdą przekąską ziemniakami, ryżem, kaszą itd.Ich smak doskonale uzupełni surówka ze świeżych warzyw. Zaskocz swoją rodzinę nowym pomysłem na szybki i smaczny obiad!
Składniki
mintaj – 0.5 kilograma;
1 cebula;
kilka łyżeczek mąki;
ryż – 40 gramów;
sól i ziele angielskie do smaku;
olej.
Przygotowanie
Ugotuj ryż według instrukcji na opakowaniu. Filet pokrój w kostkę. Po oczyszczeniu umyj cebulę i pokrój na kilka równych części.
Zalej mąkę odrobiną ciepłej wody i wymieszaj. Później to ona zwiąże masę razem. Mintaja i cebulę przemiel za pomocą maszynki do mięsa. Dodaj ryż, mąkę, a także odrobinę ziela angielskiego lub czarny pieprz i sól. Wymieszaj wszystkie produkty.
Z masy rybnej uformuj małe kotlety i obtocz je w bułce tartej ze wszystkich stron. Usmaż kotlety na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju słonecznikowego. Smacznego!