Ten wyjątkowy przepis na roladę można przygotować zarówno z mięsem, jak i z ryżem.

Dodaj ocet i zioła do cebuli. Na patelni podsmaż cebulę na złoty kolor. Z rogalików uformuj małe kawałki, a następnie zwilż je mlekiem.

Do masy można dodać sól, majeranek i gałkę muszkatołową oraz 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Na tym etapie można dodać plasterki szynki, wędzonki lub innego mięsa, w zależności od upodobań. Wymieszać 2 jajka i 2 podsmażone cebule. Przed dodaniem odstawić do ostygnięcia.

Połącz składniki i umieść je w torebkach, które są ze sobą związane. Umieścić woreczki w folii, a następnie zalać wodą. Gotować każdą stronę przez 15 minut.

Aby zapobiec pękaniu nadzienia, nie przykrywaj potrawy. Po ugotowaniu pozostawić danie do ostygnięcia. Roladę można również podawać jako dodatek do dań lub na zimno. Wygląda smakowicie.

Czytaj dalej

error: Treść zabezpieczona !!