Do miski wlewamy ciepłą wodę i mieszamy trzepaczką z cukrem. Dodajemy również drożdże i olej roślinny. Następnie dosyp mąkę i mieszaj.
Nie zapomnij doprawić solą.
Mieszamy ciasto, które póżniej przekładamy na blat posypany mąką. Dzielimy go na 2 części. Bierzemy jedną część i rozgniatamy na płasko.
Następnie ciasto składamy do środka na pół. Następnie zwijamy i formujemy bochenek.
Powtórz tę procedurę jeszcze 2 do 3 razy. Następnie ułóż bochenek na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Odstaw na 15-30 minut. Przed pieczeniem skropić wodą i posypać mąką.
U góry wykonujemy jedno głębsze podłużne cięcie.
Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temperaturze 200°C przez około 25 minut. Gdy chleb stanie się rumiany, posmaruj go delikatnie wodą.