To pyszna przekąska przygotowana z ogórków małosolnych. Jest prosta w wykonaniu, zdrowa i pożywna. Idealna na lato.
583
Kiszenie ogórków w sezonie jest proste. Rano można zjeść bardziej chrupiącą przekąskę. Dzięki obfitości świeżych ogórków możesz zrobić pyszną przekąskę z ogórków.
Możesz zrobić wspaniałe ogórki w ciągu kilku godzin, korzystając z poniższego przepisu. Ogórki mają zdolność do absorbowania soli i innych smaków. Wystarczy kilka godzin, aby stały się bardzo pikantne, doskonale doprawione.
Składniki
5-7 ząbków czosnku
50 gramów koperku
3 łyżki stołowe soli
Około 1,7 kg ogórków
Jak przygotować?
W pierwszej kolejności umyj ogórki. Następnie zalej je wodą. Następnie pozwól im odpocząć przez około godzinę. Ogórki będą bardziej miękkie, jeśli odetniesz im końcówki. Następnie obierz czosnek i dodaj go na dno swojego słoika razem z koperkiem.
Możesz przekroić ząbki czosnku na pół, jeśli są zbyt duże. Możesz również dodać chrzan i liście porzeczki. Dzięki temu danie będzie bardziej aromatyczne. Tak przygotowane ogórki należy ułożyć na spodzie. Przykryć koperkiem, a następnie posypać solą.
Wodę zagotować, a następnie zalać nią ogórki. Następnie pokrywkę zamykamy szczelnym zamknięciem. Delikatnie przekręcamy pokrywkę, aby sól była równomiernie rozprowadzona w całym pojemniku.
Po ostygnięciu wody wstawiamy słoik do lodówki na noc. Ogórki będą gotowe do spożycia po przetrzymaniu ich przez noc w lodówce.