Przepisy kulinarne Mięso mielone, kapustę i ryż wymieszać ze śmietaną i zapiec w jednym naczyniu. Najlepsze bułki, jakie kiedykolwiek jadłam. Last updated lip 7, 2022 586 Te pyszne pieczone klopsiki to świetna opcja na sycące posiłki dla całej rodziny. W moim domu są pyszne nawet bez przystawki. Potrzebne będą: Olej 100 g ryżu 200 ml wody Sól do smaku Oto instrukcja wykonania klopsików 1/2 kapusty pekińskiej 400 ml wrzącej wody 500 g mięsa mielonego 1 cebula 1 ząbek czosnku 3 łyżki bułki tartej Oto przepis na sos: 1 cebula 1 marchewka Olej 2 ząbki czosnku 200 g kwaśnej śmietany 500ml wody Sól i pieprz według uznania Do dekoracji: Koperek Sposób przygotowania: W pierwszej kolejności przygotuj ryż. Najpierw podsmaż ryż na odrobinie oleju. Następnie dodaj wodę i podgrzewaj na średnim ogniu. Kapustę drobno posiekaj, dodaj do wrzątku i wymieszaj. Odstawić na kilka minut na bok. Połączyć mięso i drobno posiekaną cebulę. Posiekane mięso dodać do kapusty. Można też dodać 1 jajko, 1 łyżkę soli, przyprawy do smaku oraz ugotowany ryż. Z masy uformować kotlety. Ułóż je na blasze do pieczenia posmarowanej olejem. Piec w temperaturze 190 stopni Celsjusza przez 20 minut. Marchewki zetrzyj na tarce, a cebulę posiekaj. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż cebulę przez około 1-2 minuty. Gotuj marchewki przez 5 minut. Dodaj 2 ząbki czosnku, 200 g żurku i 500 ml wody. Doprowadź do wrzenia. Pozostawić do krótkiego wrzenia, a następnie ostudzić. Piec jeszcze przez 20 minut. Podawać z koperkiem. Smacznego!