Wypróbuj te pyszne gniazda mięsne wypełnione grzybami i serem: Nie rób zwykłych klopsików z mięsa mielonego.
821
Mięso mielone jest bardzo popularnym produktem, często wykorzystywanym w każdej kuchni.
Spróbuj dziś czegoś nowego i przygotuj dla rodziny te oryginalne gniazda wypełnione pieczarkami i serem. Ich smak na pewno Cię zachwyci.
Potrzebujesz:
800 g mielonej wieprzowiny lub wołowiny (lub ich mieszanki)
2 jajka
2 cebule
300 g pieczarek
100 g twardego sera
sól, mielony czarny pieprz,
Przygotowanie:
1 cebulę obierz i drobno posiekaj, dodaj do mielonego mięsa. Wbij jajko, przypraw i wymieszaj.
Drugą cebulę umyj, pokrój na mniejsze półpierścienie i podsmaż na patelni z odrobiną oleju. Dodaj pokrojone w plasterki pieczarki i duś razem na średnim ogniu. W międzyczasie zetrzyj twardy ser na tarce o dużych oczkach.
Posmaruj odrobiną oleju formę do pieczenia. Z masy mięsnej uformuj średniej wielkości gniazda. Najpierw utwórz dłońmi kulki, a po ich środku zrób wgłębienia. Napełnij startym serem, ułóż pieczarki i przykryj drugą warstwą startego sera.
Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 ° C przez około 35 minut.