Marynaty do kurczaka – dzięki nim pyszny kurczak stanie się hitem każdego przyjęcia. Obłędny smak

  1. Wino czerwone – 400 ml
  2. Wysokiej jakości oliwa z oliwek – 8 łyżek
  3. Gałązka świeżego rozmarynu
  4. Szczypta tymianku w proszku
  5. Sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

Drób pokrój według uznania i obtocz w oliwie z przyprawami. Następnie dodaj wino i szczelnie zamknij naczynie. Pozostaw tak zamarynowane mięso na 30 min w temperaturze pokojowej i przygotuj według uznania.

Marynata na ostro – składniki:

  1. Sok z cytryny – 30 ml
  2. Czosnek – 3 ząbki
  3. Cebula – 1szt.
  4. Sól, zmielony czerwony pieprz do smaku

Przygotowanie:

Przełóż mięso do wysokiego naczynia, dodaj posiekaną cebulę i czosnek. Wymieszaj z pozostałymi przyprawami i sokiem z cytryny. Marynuj kurczaka przez około sześć godzin. Smacznego!

Czytaj dalej

error: Treść zabezpieczona !!