Prosta instrukcja pieczenia kotletów wieprzowych w piekarniku. Są one gotowe w ciągu kilku minut.

Pyszne kotlety z piekarnika, które szybko znikają z talerza. Dowiedz się, jak łatwo je zrobić. Jeśli organizujesz duże przyjęcie lub nie masz ochoty na czekanie, pieczone kotlety wieprzowe mogą być świetnym rozwiązaniem.

Możesz przyspieszyć proces przyrządzania tego dania, używając piekarnika. Potrawy z piekarnika są zdrowsze, ponieważ zawierają mniej tłuszczu i kalorii. Mniej jest też naczyń do mycia. Oto kilka wskazówek, które pomogą Ci przygotować wspaniałe kotlety schabowe w piekarniku.

Składniki

  • Kilka kromek chleba
  • 100 ml mleka
  • 1 cebula
  • Do smaku zioła
  • 1 surowy ziemniak
  • 1 jajko
  • 500g mięsa mielonego
  • Sól i pieprz
  • Bułka tarta
  • Nasmarować blachę do pieczenia

Przygotowanie

Pozwól chlebowi namoczyć się w mleku. Drobno posiekaj cebulę i dopraw ulubionymi ziołami. Zetrzyj drobno ziemniaki na tarce. Dodaj mięso i jajko do miski. Mieszaj masę przez kilka chwil i dopraw solą i pieprzem. Uformuj kotlety, a następnie obtocz je w bułce tartej. Ułóż kotlety na blasze do pieczenia i posmaruj ją tłuszczem.

Chcesz dobrze upiec swoje kotlety?

error: Treść zabezpieczona !!