Prosta instrukcja pieczenia kotletów wieprzowych w piekarniku. Są one gotowe w ciągu kilku minut.
4 170
Pyszne kotlety z piekarnika, które szybko znikają z talerza. Dowiedz się, jak łatwo je zrobić. Jeśli organizujesz duże przyjęcie lub nie masz ochoty na czekanie, pieczone kotlety wieprzowe mogą być świetnym rozwiązaniem.
Możesz przyspieszyć proces przyrządzania tego dania, używając piekarnika. Potrawy z piekarnika są zdrowsze, ponieważ zawierają mniej tłuszczu i kalorii. Mniej jest też naczyń do mycia. Oto kilka wskazówek, które pomogą Ci przygotować wspaniałe kotlety schabowe w piekarniku.
Składniki
Kilka kromek chleba
100 ml mleka
1 cebula
Do smaku zioła
1 surowy ziemniak
1 jajko
500g mięsa mielonego
Sól i pieprz
Bułka tarta
Nasmarować blachę do pieczenia
Przygotowanie
Pozwól chlebowi namoczyć się w mleku. Drobno posiekaj cebulę i dopraw ulubionymi ziołami. Zetrzyj drobno ziemniaki na tarce. Dodaj mięso i jajko do miski. Mieszaj masę przez kilka chwil i dopraw solą i pieprzem. Uformuj kotlety, a następnie obtocz je w bułce tartej. Ułóż kotlety na blasze do pieczenia i posmaruj ją tłuszczem.