Mięso idealne – Znika ze stołu w kilka chwil. Mój popisowy przepis na kruche pyszne mięso.

Zaskocz swoich gości i zaserwuj im mięso przygotowywane w zupełnie odmienny sposób.

Tych kilka prostych kroków sprawi, że uzyskasz nie tylko idealny smak potrawy, ale przede wszystkim kruchą oraz delikatną konsystencję mięsa. Wystarczy kilogram wieprzowiny oraz podstawowe przyprawy. Sprawdź, jakie to proste!

Składniki:

  • 1 kg mięsa
  • masło klarowane
  • 0,5 kg cebuli
  • czosnek
  • sól
  • pieprz
  • woda

Przyrządzenie:

Mięso przed pokrojeniem oczyść i pozostaw, aż lekko wyschnie. Pokrój na średnie kawałki. Do garnka włóż pokrojoną w piórka cebulę, dodaj do tego wieprzowinę i 100 g masła klarowanego. Wszystko zalej wodą lekko powyżej poziomu mięsa.

Przykryj pokrywką i wstaw na średni ogień. Duś potrawę przez 50-60 minut.

Po upływie czasu dodaj do garnka 3 ząbki czosnku – możesz go drobno pokroić lub przecisnąć przez praskę. Dopraw solą i pieprzem. Zamknij garnek i znów gotuj przez 60 minut. To wszystko! Kiedy potrawa ostygnie, możesz wykorzystać ją jako dodatek do klusek, kaszy czy ziemniaków.

Mięso możesz przechowywać w lodówce, uprzednio umieszczając je w słoiku. Smacznego!

error: Treść zabezpieczona !!