Gulasz z piekarnika jest pyszny – Wystarczy umieścić wszystkie składniki na blasze do pieczenia i cieszyć się wspaniałym smakiem.
619
A może by tak gulasz z piekarnika? To możliwe! Wystarczy położyć wszystkie składniki na blasze do pieczenia, a potem cieszyć się wspaniałym smakiem!
Gulasz może być czasochłonnym daniem. Tym razem tak nie jest! Przyrządzenie go nie zajęło mi ani chwili. Jest łatwy do przygotowania w piekarniku. Cała moja rodzina uwielbia jego pyszne rezultaty. Ten gulasz jest pyszny i soczysty.
Czego szukasz?
1,5 kg mięsa wieprzowego lub wołowego
3 duże cebule
5 ząbków czosnku
1 słoik koncentratu pomidorowego
2 kostki bulionowe wołowe
2 łyżeczki przyprawy do gulaszu
3 łyżki słodkiej papryki w proszku
1 łyżeczka sproszkowanej papryki
3 łyżki skrobi ziemniaczanej
2 kawałki drobno pokrojonego zielonego pieprzu
Sól do smaku
Do smaku, zmielony czarny pieprz
Do smaku dodać szczyptę majeranku
1,5 l wody
Groszek (opcjonalnie).
Opcjonalnie marchewka
Sposób przygotowania:
Pamiętaj, aby dobrze umyć mięso przed pokrojeniem go w drobną kostkę. Obrać i posiekać cebulę i czosnek.
Przykryj blachę do pieczenia pokrywką. Umieść składniki w misce. Dodać kostki rosołowe i wszystkie przyprawy.
Zalej wszystko wodą. Umieść blachę na blasze do pieczenia. Piec przez około. Piec przez 90 minut w temperaturze 180°C. Możesz kontrolować czas pieczenia.