Najlepsza kombinacja i prosty przepis, dzięki czemu możesz je mieć na stole każdego dnia. Soczyste ciasto jabłkowe z budyniem waniliowym.

Jesienna symfonia dla Twoich kubków smakowych. To ciasto jabłkowe z kremem waniliowym jest tak smaczne, że rozpływa się w ustach. Fantastyczny smak i możesz go przygotować bardzo szybko i łatwo. Musisz tego spróbować!

Składniki:

  • 1 większe jabłko

Krem budyniowy:

  • 1 jajko
  • 200 ml mleka
  • 1 opakowanie budyniu waniliowego
  • 50 g cukru

Ciasto:

  • 2 jajka
  • 100 g cukru
  • 100 ml mleka
  • 20 ml oleju
  • 200 g mąki
  • 1/2 opakowania proszku do pieczenia

Przygotowanie:

Najpierw ugotujemy budyń. Wszystkie składniki wymieszać, włożyć do garnka, dobrze wymieszać i gotować do zgęstnienia. Następnie wlej go do woreczka dekoracyjnego i ostudź. W międzyczasie przygotujemy ciasto.

Jajka wbijamy do miski i ubijamy trzepaczką. Ubij cukier, następnie mleko, a następnie olej. Następnie stopniowo ubijamy mąkę i proszek do pieczenia do ciasta. Jabłko myjemy, oczyszczamy z rdzenia, kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy do ciasta.

Do pieczenia użyjemy blachy do pieczenia o wymiarach 22 x 30 cm. Wykładamy go papierem do pieczenia i równomiernie układamy ciasto. Następnie odcinamy końcówkę na torbie do dekoracji i tworzymy siatkę budyniową na wierzchu ciasta. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180°C przez około 35 minut.

Odstawiamy do ostygnięcia, a następnie możemy posypać cukrem pudrem. Kroimy i możemy podawać.

Życzymy smacznego!

error: Treść zabezpieczona !!