Najlepsza kombinacja i prosty przepis, dzięki czemu możesz je mieć na stole każdego dnia. Soczyste ciasto jabłkowe z budyniem waniliowym.
1 016
Jesienna symfonia dla Twoich kubków smakowych. To ciasto jabłkowe z kremem waniliowym jest tak smaczne, że rozpływa się w ustach. Fantastyczny smak i możesz go przygotować bardzo szybko i łatwo. Musisz tego spróbować!
Składniki:
1 większe jabłko
Krem budyniowy:
1 jajko
200 ml mleka
1 opakowanie budyniu waniliowego
50 g cukru
Ciasto:
2 jajka
100 g cukru
100 ml mleka
20 ml oleju
200 g mąki
1/2 opakowania proszku do pieczenia
Przygotowanie:
Najpierw ugotujemy budyń. Wszystkie składniki wymieszać, włożyć do garnka, dobrze wymieszać i gotować do zgęstnienia. Następnie wlej go do woreczka dekoracyjnego i ostudź. W międzyczasie przygotujemy ciasto.
Jajka wbijamy do miski i ubijamy trzepaczką. Ubij cukier, następnie mleko, a następnie olej. Następnie stopniowo ubijamy mąkę i proszek do pieczenia do ciasta. Jabłko myjemy, oczyszczamy z rdzenia, kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy do ciasta.
Do pieczenia użyjemy blachy do pieczenia o wymiarach 22 x 30 cm. Wykładamy go papierem do pieczenia i równomiernie układamy ciasto. Następnie odcinamy końcówkę na torbie do dekoracji i tworzymy siatkę budyniową na wierzchu ciasta. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180°C przez około 35 minut.
Odstawiamy do ostygnięcia, a następnie możemy posypać cukrem pudrem. Kroimy i możemy podawać.