W sobotni wieczór robię to ciasto na cały tydzień – Dzięki temu przepisowi będziesz mieć świeże bułki co dzień, bez wychodzenia z domu.
3 373
Nie każda z gospodyni domowych ma czas lub chęci codziennie ugniatać ciasto.
Dziś pokażemy, w jaki sposób zaoszczędzić mnóstwo czasu, a jednocześnie cieszyć się świeżutkimi, pachnącymi, jeszcze parującymi wypiekami od poniedziałku do niedzieli, bez bałaganu czy niepotrzebnego stresu.
Ciasto według naszego przepisu można bez problemu przechowywać w lodówce, co wcale nie odejmuje mu walorów i smaku. Z niego zawsze uda się przyrządzić wspaniałe chleby, bułki i wiele więcej.
Do przygotowania ciasta na wypieki potrzeba:
650 gramów mąki;
250 mililitrów mleka;
200 gramów masła;
100 gramów cukru;
2 jajka;
11 gramów suchych drożdży lub 33 gramy drożdży świeżych;