Przepis na tajne naleśniki i placki z czasów PRL-u. To gratka dla wszystkich smakoszy.

Masz ochotę na pyszne kawiarniane placki? Ten przepis jest dla Ciebie. Miłej lektury!

W tym artykule poznasz sekretny przepis na najlepsze naleśniki i placki z czasów PRL-u. Z tego sekretnego przepisu korzystali najlepsi kucharze z przeszłości. Ich placki były popularne w stołówkach i bufetach i do dziś są uwielbiane. Przepis na te delikatne i pyszne placki jest dostępny.

Babeczki z naszego przepisu

Wysoka jakość produktów to klucz do sukcesu ciast i tortów. Ich jakość jest kontrolowana przez państwowe i ogólne przepisy dotyczące produkcji. Przepisy te regulują jakość żywności, usług i towarów. Dzięki tym przepisom do dziś możemy przypomnieć sobie ciastka z różnymi nadzieniami.

Ciastka te były kiedyś powszechne, ale obecnie nie są już dostępne. Do dziś stosuje się metodę robienia naleśników. Można ją wykonać w domu, jeśli postępuje się zgodnie z instrukcją. Jest to metoda prosta i niedroga, ponieważ nie wymaga drogich składników. Nie trzeba używać mleka ani jajek.

Składniki:

  • 10 g masła można zastąpić olejem roślinnym lub margaryną
  • 315 g mąki
  • 10 gramów drożdży
  • 170 ml ciepłej wody
  • 5 g soli
  • 20g cukru

Sposób przygotowania:

error: Treść zabezpieczona !!