Wszyscy proszą mnie o przepis na Ciastka bananowe bez cukru.

Najbardziej popularnym przepisem na ciastka bananowe jest ten, który nie zawiera dodatku cukru.

Ciastka bananowe były moim ulubionym przysmakiem w dzieciństwie. Ciastka bananowe są proste w porównaniu ze skomplikowanymi deserami, z którymi rywalizują, ale ich sukces jest niezaprzeczalny.

Warto zauważyć, że choć w dzisiejszych czasach dostępnych jest wiele smakołyków, domowy Napoleon mojej mamy pozostaje ulubionym ciastem wielu osób. Ciastka bananowe są moim ulubionym ciastem z dzieciństwa. Były delikatne, słodkie i aromatyczne.

Kiedy próbowałam je odtworzyć, okazało się, że cukier stanowi problem zarówno dla mojego zdrowia, jak i figury. Po zaadaptowaniu przepisu, który poznałam w dzieciństwie, udało mi się w ciągu kilku minut stworzyć ciasto bananowe bez cukru. Zacznijmy od składników.

Potrzebne będą:

  • 1 banan
  • 1 jajko
  • 80 ml mleka
  • 80 g mąki ryżowej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • Olej kokosowy, 0,5 łyżeczki
  • 1 łyżeczka syropu waniliowego
  • 2 łyżki stołowe kakao w proszku
  • 30 g ciemnej czekolady

Zmiksuj następujące składniki na jednolitą, gładką masę: mleko, syrop waniliowy i całe jajka. Dodaj 1 łyżeczkę kakao w proszku, olej kokosowy, proszek do pieczenia i 1 łyżeczkę kakao.

error: Treść zabezpieczona !!