Pulpety Gryczane Z Czosnkiem – Gdy tylko goście ją posmakują, będą chcieli dokładkę.
1 016
Klopsiki gryczane z czosnkiem – procedura przygotowania
Ten przepis z radością przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom niskokalorycznych i pożywnych posiłków. Zrób coś dla swojego zdrowia, a jednocześnie ciesz się wspaniałymi klopsikami gryczanymi, zawierającymi mnóstwo witamin i składników odżywczych, które pomogą Ci schudnąć.
Składniki
kasza gryczana – 300 g
woda – 500 ml
oliwa z oliwek – 4 łyżki
cebula – 1 szt
marchewka – 1 szt
jajka – 3 szt
sól dla smaku
czarny pieprz – do smaku
suszony czosnek – 1 łyżeczka
Przygotowanie
Ten przepis z radością przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom niskokalorycznych i pożywnych posiłków. Zrób coś dla swojego zdrowia, a jednocześnie ciesz się wspaniałymi klopsikami gryczanymi, zawierającymi mnóstwo witamin i składników odżywczych, które pomogą Ci schudnąć.
Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy na niej obraną i drobno posiekaną cebulę – zajmie to około 2 minut. W międzyczasie obrać i drobno zetrzeć marchewkę, dodać ją do cebuli. Wszystko wymieszaj i smaż przez kolejne 2 minuty.
Gotową kaszę gryczaną wymieszać, przełożyć do miski i odstawić. Zdejmij smażoną cebulę i marchewkę z ognia. Do miski z kaszą gryczaną wbijamy trzy surowe jajka i miksujemy blenderem zanurzeniowym.
Cebulę i marchewkę wymieszać z masą gryczaną, posolić i popieprzyć, wymieszać z suszonym czosnkiem. Z powstałej masy formujemy małe klopsiki i smażymy je na oleju przez 3 minuty. Następnie obróć je i smaż przez kolejne 3-4 minuty.
Wskazówka: Gotowe klopsiki połóż na białej serwetce, aby wchłonęła nadmiar tłuszczu.