Sekret smaku tkwi w tym doskonałym nadzieniu: Przepyszne kieszonki wieprzowe.
711
Jeśli nie wiesz, co zjeść na jutrzejszy obiad, wypróbuj te pyszne wieprzowe kieszonki wypełnione niesamowicie smacznym nadzieniem. Twoja rodzina będzie zachwycona ich oryginalnym wyglądem i obłędnym smakiem.
Potrzebujesz:
600 g plastrów wieprzowiny np. schabu
200 g marynowanych pieczarek
3 ząbki czosnku
130 g twardego sera
75 g kwaśnej śmietany
sól do smaku
czarny pieprz mielony do smaku
Przygotowanie:
Plastry mięsa rozbij za pomocą tłuczka.
Posól i popierz z obu stron. Ser pokrój na mniejsze kawałki i umieść po jednym kawałku na środku każdego plastra mięsa. Pieczarki odcedź i pokrój na mniejsze kawałki. Włóż do miski, wymieszaj z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i śmietaną.
Oprócz sera na każdym kawałku mięsa połóż po 1 łyżeczce przygotowanego nadzienia.
Następnie zawiń mięso, łącząc jego krawędzie u góry, szczep za pomocą wykałaczki.
Wszystkie przygotowane kieszonki ułóż obok siebie na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około 30-40 minut. Danie podawaj z ulubionymi przystawkami np. puree ziemniaczanym i surówką ze świeżych warzyw.