Sekret smaku tkwi w tym doskonałym nadzieniu: Przepyszne kieszonki wieprzowe.

Jeśli nie wiesz, co zjeść na jutrzejszy obiad, wypróbuj te pyszne wieprzowe kieszonki wypełnione niesamowicie smacznym nadzieniem. Twoja rodzina będzie zachwycona ich oryginalnym wyglądem i obłędnym smakiem.

Potrzebujesz:

  • 600 g plastrów wieprzowiny np. schabu
  • 200 g marynowanych pieczarek
  • 3 ząbki czosnku
  • 130 g twardego sera
  • 75 g kwaśnej śmietany
  • sól do smaku
  • czarny pieprz mielony do smaku

Przygotowanie:

Plastry mięsa rozbij za pomocą tłuczka.

Posól i popierz z obu stron. Ser pokrój na mniejsze kawałki i umieść po jednym kawałku na środku każdego plastra mięsa. Pieczarki odcedź i pokrój na mniejsze kawałki. Włóż do miski, wymieszaj z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i śmietaną.

Oprócz sera na każdym kawałku mięsa połóż po 1 łyżeczce przygotowanego nadzienia.

Następnie zawiń mięso, łącząc jego krawędzie u góry, szczep za pomocą wykałaczki.

Wszystkie przygotowane kieszonki ułóż obok siebie na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około 30-40 minut. Danie podawaj z ulubionymi przystawkami np. puree ziemniaczanym i surówką ze świeżych warzyw.

Życzę smacznego!

error: Treść zabezpieczona !!