Idealne ciasto pierogowe na wodzie mineralnej. Przedstawiamy wskazówki jak zrobić najlepsze

Pierogi – chętnie je spożywamy, ale już znacznie rzadziej są przygotowywane od podstaw w domowej kuchni. Raczej decydujemy się na głęboko mrożone gotowe produkty, które można szybko przygotować.

Niechęć do własnoręcznego wytwarzania pierogów często wynika z przeświadczenia, że jest to proces czasochłonny i trudny. To na szczęście nie jest prawdą, a kluczem do sukcesu jest odpowiednia receptura przygotowania ciasta. Prawidłowo przygotowana masa powinna mieć odpowiednią gęstość i spoistość. Oto przepis na pierogowy sukces.

Składniki ciasta

    • 2,5 – 3 szklanki mąki pszennej
    • Pół łyżeczki soli
    • 1 szklanka wody gazowanej
    • 1 jajo kurze
    • Pół łyżeczki cukru
    • 4 łyżki oleju słonecznikowego

error: Treść zabezpieczona !!