Możesz po prostu wziąć bagietkę lub małe kromki chleba, napełnić je pysznym nadzieniem i włożyć na kilka minut do piekarnika lub kuchenki mikrofalowej.
Chcemy podzielić się z Wami najprostszym przepisem na przygotowanie śniadania o nazwie „leniwa żona”. Spójrz na listę składników a okaże się, że każdy z nich pewnie znajduje się w Twojej kuchni.
Takie rumiane kromki pod warstwą ciągnącego się sera można zabrać ze sobą do pracy czy zapakować dziecku do szkoły. Wypróbuj ten przepis, na pewno Ci się spodoba!
Pokrój bagietkę na plastry o szerokości około 5–7 cm; za pomocą łyżeczki usuń miąższ z środka, aby każdy kawałek przybierał formę szklanki z dnem.
Aby przygotować nadzienie, umyj i drobno posiekaj grzyby, obierz i posiekaj czosnek i cebulę. Usmaż na rozgrzanej patelni, 5 minut przed końcem gotowania dodaj śmietanę, sól i pieprz, wszystko dokładnie wymieszaj.
Włóż plastry bagietki do naczynia do pieczenia nasmarowanego olejem słonecznikowym. Delikatnie napełnij je nadzieniem i posyp tartym serem.
Włóż formę do piekarnika rozgrzanego na 180 stopni i piecz przez 7-8 minut, aby bagietka się zrumieniła i ser się roztopił.
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.