Przepis prosto od cukiernika, smak jest niesamowity: Magiczny biszkopt do ciast, deserów bez grama mąki.
1 936
Próbowałam tego ciasta lata temu i regularnie je piekę. Wygląda jak zwykły biszkopt, ale jest znacznie bardziej miękkie, smaczniejsze i bardziej aromatyczne. Do przygotowania nie używamy mąki, ale budyniu!
Potrzebujesz:
4 większe jajka
4 szt. budyniu w proszku
100 g cukru
100 ml oleju
Proszek do pieczenia
Przygotowanie:
Przygotuj niedużą podłużną lub okrągłą formę posmarowaną masłem. Do przygotowania ciasta wybierz 4 budynie o takim samym smaku, dziś wybrałam budyń waniliowy, ale możesz też użyć budyniu owocowego lub czekoladowego – ciasto zawsze będzie smakowało inaczej i będzie miało inny kolor.
Budyń malinowy uwielbiają moje dzieci – biszkopt pięknie pachnie i ma różowy kolor. A więc przejdźmy do przygotowania deseru – budyń wsyp do miski, dodaj proszek do pieczenia, wymieszaj i odstaw. W osobnej misce wymieszaj jajka z cukrem. Dodaj olej.
A teraz wsyp przygotowany proszek budyniowy i wymieszaj. Wlej do blachy do pieczenia i piecz przez 20-25 minut w temperaturze 170 ° C. Życzymy smacznego!