Nie czuć w nim nawet zapachu cukinii, ale dzięki niemu ciasto jest soczyste i bardzo elastyczne. Koniecznie wypróbuj ten fantastyczny i pyszny przepis.
Obierz cukinię. Jeśli jest to starsze warzywo, obierz je i usuń nasiona Jeśli jest to świeża, młoda cukinia, dokładnie umyj skórkę i również ją użyj.
Zetrzyj wszystko drobno. Teraz w misce wymieszaj wszystkie suche składniki: przesianą mąkę, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, cukier i kakao.
Dodać startą cukinię, olej i jajka. Dobrze wymieszaj. Teraz do mieszanki możemy dodać rodzynki (napęczniałe w wodzie), kawałki czekolady lub posiekane orzechy.
Wszystko dobrze wymieszaj. Przełożyć na natłuszczoną i posypaną mąką blachę do pieczenia lub wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180 stopni przez około pół godziny do 40 minut .
Po ostudzeniu smarujemy ciasto dżemem. I posypać czekoladą.
Polewę możesz przygotować według swojego ulubionego przepisu. Przygotowujemy polewę z masła, kakao, kawałków czekolady, cukru pudru, dodajemy kroplę mleka i rozpuszczamy na parze.
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.