Idealny obiad jednogarnkowy: Możemy jeść to pieczone mięso z ziemniakami przez 3 dni z rzędu i nie mamy dość.
1 918
Obiady z jednej miski należą do naszych ulubionych, dlatego dziś mamy dla Was to pyszne pieczone mięso z ziemniakami. Bez zbędnych brudnych naczyń, a cała rodzina będzie zadowolona!
Składniki:
1 kg schabu lub karkówki
150 g majonezu
1 większa cebula
30 g musztardy
3 ogórki kiszone
sól, pieprz czarny mielony do smaku
1 kg ziemniaków
50 g majonezu
forma do pieczenia o wymiarach 20 x 30 cm
Przygotowanie:
Mięso kroimy na średniej wielkości kawałki, wkładamy do miski, dodajemy 100 g majonezu i musztardy. Sól, dopraw i dobrze wymieszaj.
Na koniec mieszamy ogórki kiszone, które ścieramy na grubej tarce. Wszystko dobrze wymieszaj ręcznie, aby połączyć smaki i warstwy w naczyniu do pieczenia.
Ziemniaki obieramy i kroimy w cienkie plasterki, które układamy na mięsie.
Posmaruj ziemniaki na całej powierzchni majonezem i wstaw do nagrzanego piekarnika w temperaturze 170 ° C. Pieczemy około 60 minut.
Wszystko gotowe. Teraz wystarczy pokroić i możesz podawać.