Obłędny smak: Sernik czekoladowy – bez pieczenia – który zrobisz 10 min.
2 991
Zrobimy sernik? Słodki kremowy deser z dodatkiem kremu czekoladowego okazuje się tak delikatny, że dosłownie rozpływa się w ustach. Wystarczą tylko 4 składniki i ciasto jest gotowe!
SKŁADNIKI
250 g pokruszonych herbatników
150 g masła
360 g kremu czekoladowego ( np.. Nutella)
460 g sera Philadelphia
PRZYGOTOWANIE
Umieść herbatniki w misce blendera i pokrusz na drobno.
Wymieszaj miękkie masło i 40 g kremu czekoladowej. Roztop mieszankę w kąpieli wodnej lub w kuchence mikrofalowej do uzyskania gładkiej masy.
Dodaj mieszankę masła czekoladowego do ciasteczek i dokładnie wymieszaj.
W głębokiej misce wymieszaj serek i pozostałą pastę czekoladową.
Formę do pieczenia przykryj papierem pergaminowym, a na dnie ułóż masę z herbatników.
Przy pomocy szklanki ugnieć masę na dnie ale też i po bokach, stworzysz w ten sposób podstawę przyszłego sernika.
Wypełnij blaszkę nadzieniem z serka i czekolady. Wstaw deser na 6 godzin do lodówki.
Sernik czekoladowy jest gotowy! Pokrój ciasto na równe kawałki i podawaj do stołu. Smacznego!