Co odróżnia je od ogórków małosolnych? Są bogate w przyprawy i zioła, które sprawiają, że ich zapach jest niezwykły. Gruzińskie ogórki można przygotować już następnego dnia. Jesteśmy tutaj!
Lista zakupów
Ogórki 1 kg
3 ząbki czosnku
Pęczek kolendry 1/2
Cukier 1 łyżeczka
1/4 łyżeczki sól
Ostra papryka 1/2 łyżeczki
Kminek 1/2 łyżeczki
Jak przygotować:
Najlepszy smak wydobywa się z moździerza. Następnie przepuść czosnek przez procesor. Oczyść ogórki, pokrój je w paski i umieść w pojemniku z pokrywką.
Wmieszaj do nich przeciśnięty przez praskę czosnek i zmiażdżone przyprawy. Wszystko razem wymieszać. Przykryj pojemnik pokrywką i energicznie potrząśnij, aby połączyć wszystkie składniki.
Wymieszaj ogórki i wstaw do lodówki na co najmniej jedną noc. Ciesz się zdrową, słoną przekąską następnego dnia!