To pyszne, łatwe i tanie ciasto bez pieczenia, które robię w każdy weekend.
8 254
Ten przepis jest luksusowo wyglądający i jeszcze bardziej pyszny. Jest łatwy w przygotowaniu i można go szybko zrobić.
Składniki:
Spód:
herbatniki kakaowe – 150 g
herbatniki waniliowe – 150 g
Krem:
Kwaśna śmietana 600 g
Mleko skondensowane do gotowania 250 g
Dekoracja:
Mascarpone 250 g
Cukier puder – 100 g
Orzechy włoskie – 100g
Zmielone orzechy włoskie – 50g
Czekolada ciemna – 80g
Wielkość formy 22 x 28 cm
Sposób przygotowania:
Wyłóż formę do pieczenia folią. Na dnie formy musisz ułożyć herbatniki waniliowe i kakaowe w naprzemiennej kolejności.
Teraz przygotuj krem. Dodaj ugotowane słodzone skondensowane mleko. Wymieszaj, aby uzyskać gładki krem. Rozprowadź trochę kremu na wierzchu herbatników. Kontynuuj z kolejną warstwą herbatników.
Kontynuuj mieszanie, aż wszystkie składniki dobrze się połączą. Ostatnią warstwą jest krem. Wstawić do lodówki na godzinę. Następnie wyjmij foremkę z lodówki i udekoruj. Wymieszać mascarpone i cukier puder. Taką mieszankę należy nałożyć na boki.
Posiekaj czekoladę i udekoruj nią boki pokryte mascarpone. Wierzch deseru udekoruj posiekanymi i zmielonymi orzechami. Jesteśmy gotowi do podania. Ten deser wygląda tak luksusowo. Smacznego ! 🙂