W celu przygotowania naleśników ze szpinakiem należy przygotować następujące składniki:
Na początku należy dokładnie umyć liście szpinaku i pokroić je na mniejsze kawałki. Umyte liście należy włożyć do pojemnika od blendera.
Następnie należy do nich dosypać całość płatków owsianych, wbić dwa jajka i wlać 200 ml wody. Gdy składniki znajdą się w pojemniku blendera wtedy należy go uruchomić i zmiksować wszystko na jednolitą masę.
Mieszamy tak długo aż w masie nie będzie żadnych grudek. Wymieszaną masę należy odstawić na około 30 minut, a następnie dodać do niej sól, mielony pieprz oraz dwie łyżki oleju słonecznikowego.
Następnie należy całość wymieszać, a po wymieszaniu dodać kolejne 200 ml wody i ponownie wymieszać. Tak powstałą mieszankę trzeba przelać do miski, z której wygodnie za pomocą chochli będziemy w stanie nabrać odpowiednią ilość masy.
Masę z chochelki wylewamy na porządzenie rozgrzaną i natłuszczona patelnię, po czym smażymy całość z jednej strony do momentu aż naleśnik odejdzie od powierzchni patelni. Naleśnik obracamy na drugą stronę. Gdy przywrócimy nasz naleśnik na drugą stronę należy go posypać startym serem następnie gdy naleśnik jest jeszcze na patelni składamy go na pół i czekamy aż ser się rozpuści.
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.