Dzięki temu przepisowi na zapiekankę mięsno-ziemniaczaną możesz wywrzeć na gościach niezapomniane wrażenie.
1 056
Która gospodyni nie chciałaby spędzać 20 minut na gotowaniu obiadu każdego wieczoru? Przygotuj jedzenie, a następnie zaufaj swojemu piekarnikowi. To prosty przepis, który sprawi, że powstanie niesamowite danie.
Nie musisz poświęcać wiele czasu ani energii na gotowanie ziemniaków z mięsem. Do przygotowania tego dania możesz użyć dowolnego mięsa znajdującego się w lodówce – kurczaka, wieprzowiny lub wołowiny. Możesz zrezygnować z używania noża, ponieważ potrawa jest tak delikatna i miękka podczas gotowania. Szybko staniesz się fanem mięsa z ziemniakami i serem.
Składniki:
700 g wieprzowiny
800 g ziemniaków
Do smaku: Sól, mielony czarny pieprz i olej słonecznikowy