Zrób raz te kotlety mięsne, a będziesz je robić non stop. Takiej panierki jeszcze nie jadłaś

Poniżej przedstawiamy przepis na kotlety, który nigdy Cię na zawiedzie!

Kotlety powstałe z tego przepisu są nie tylko bardzo soczyste, smaczne i miękkie, ale także bardzo łagodne i delikatne w smaku. Kotlety te stanowią świetną podstawę obiadu lub kolacji i doskonale komponują się z  gotowanymi ziemniakami i innymi warzywami.

Składniki potrzebne do przygotowania kotletów

Poniżej przedstawiamy składniki:

  • 1 kg mięsa (najlepiej wieprzowego)
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki musztardy
  • szczypta soli i czarnego pieprzu
  • 6 sztuk surowych jaj kurz
  • 150g mąki pszennej
  • olej roślinny, np. słonecznikowy do smażenia kotletów.

Sposób przygotowania

Przyrządzenie tych kotletów zajmuje zaledwie kilka chwil.

Mięso umyj, osusz je ręcznikiem papierowym i pokrój na plastry według uznania. Przykryj mięso folią spożywczą i rozbij przy pomocy tłuczka, uzyskując cienkie plastry. Musztardę z czosnkiem wymieszaj razem. Mięso posól, popieprz i natrzyj przygotowaną mieszaniną z czosnkiem i musztardą. Jajka ubij z solą. Porcje mięsa obtocz mąką pszenną i jajkiem, następnie powtórz proces.

Kotlety smaż na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor. Przygotowane w ten sposób kotlety podawaj w towarzystwie warzyw i kompotu. Gwarantujemy zadowolenie!

error: Treść zabezpieczona !!