Ten wyjątkowy przepis na roladę można przygotować zarówno z mięsem, jak i z ryżem.

Prosta i pyszna rolada bożonarodzeniowa. To jest najlepszy przepis na roladę bożonarodzeniową. Można ją przygotować z mięsem lub bez, w zależności od tego, co wolisz.

Aby dodać smaku niedzielnym obiadom, pyszna rolada może być świetnym pomysłem. My jemy ją zwykłą, wystarczy pokroić i delektować się. Tradycyjnie przyrządza się ją na Boże Narodzenie, ale można się nią delektować przez cały rok.

Składniki:

  • 2 jajka
  • 70 g masła
  • 5 lub 6 starszych rogalików
  • Mleko (ugotuj w nim rogaliki).
  • 1 mała cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • Oliwki, bazylia, szczypiorek i pietruszka
  • Sól, Vegeta i oregano, majeranek, pieprz czarny mielony
  • Szczypta gałki muszkatołowej
  • Opcjonalnie: Wędzone mięso lub szynka

Sposób przygotowania:

error: Treść zabezpieczona !!